Okolica


To je otok osebujnosti i kontrasta, i ujedno najveći otok u skupini sjeverno-dalmatinskih otoka. Dužine oko 45km, širine između 1 km i 4 km s najvišim vrhom Vela Straža 338m, sa strmom jugozapadnom obalom, očaravajućih litica i nizom uvala među kojima se ističu Sakarun i Telašćica. Plodovi mora uz raznovrsne plodove krša čine ovaj otok ekološkom cjelinom.


Na otoku u dvanaest mjesta živi oko 1500 stanovnika. S ceste koja povezuje sva mjesta na otoku, pružaju se veličanstveni vidici. Prometno je dobro povezan s kopnom, trajektima i brzim brodovima.


Kada je u pitanju Dugi otok na kojem je niz atraktivnih turističkih mjesta i prirodnih ljepota, to je putovanje kroz svijet tradicije i modernog načina življenja.


Doći Dugom otoku, znači doći iskonskom sebi. Svojemu tijelu, a i svojoj osobnosti možete ugoditi u lješkarenjima na dugootočkim plažama, plivajući u kristalno čistom moru, zaroniti u svijet podmorja, okušati se u ribolovu, satima pješačiti, uživati u vožnji biciklom na dugim stazama duž uvala...


Ovaj otok je raj za svakoga, netaknuta priroda, drevni maslenici, borove šume, predivne prirodne plaže, zastrašujući klisovi koji se obrušavaju prema pučini, čisto more...Park prirode Telašćica


Na jugoistočnom dijelu otoka smještena je uvala Telašćica, koja je zbog svoje iznimne ljepote proglašena parkom prirode.


Ova prirodna uvala s bogatom florom i faunom okružena je s 13 otoka i otočića i ubraja se među najljepše i najsigurnije prirodne uvale.
Svjetionik Punta Bjanka


Lanterna Veli Rat, više od 150 godina svjetlosni je putokaz moreplovcima. U dvorištu lanterne nalazi se kapelica sv. Nikole, zaštitnika pomoraca, u kojoj je sačuvan Rimski misal iz 1869. god.


Okružen je borovom šumom i prekrasnim uvalama sa šljunčanim plažama. S 40m visoke svjetioničarkse kule pruža nezaboravan pogled.
Plaža Sakarun


Udaljeno 1700 metara od apartmana nalazi se poznata plaža Sakarun. Svoju reputaciju stekla je bijelinom pijeska i čistoćom mora, a okružena je borovom šumom koja ljeti pruža dobrodošlu hladovinu.


Duga je oko 800 metara, a na 250 metara od obale dubina je 3,5 metara, što znači da je prostor za kupanje iznimno velik i plitak, te pogodan čak i za malu djecu.


Od 2013. godine uvala Sakarun je postala članica udruženja kluba "Najljepše uvale svijeta" (www.world-bays.com) gdje se nalaze uvale iz 30 zemalja, točnije njih 38, i to sa svih kontinenata!